Житейските уроци са пропити с мъдрост, тъй като често се

...
 Житейските уроци са пропити с мъдрост, тъй като често се
Коментари Харесай

Житейските уроци, които научаваме по трудния начин

 Житейските уроци са пропити с мъдрост, защото постоянно се научават по сложния метод. Най-трудният стадий от процеса обаче е да осъзнаеш, че от време на време не всяка опция трае постоянно. В един миг се оказва, че си научил нещо, чак когато към този момент е прекомерно късно. Ако е допустимо, човек би трябвало да разбере тези неща колкото се може по-скоро.

1. Ако желаете да вършиме „ това, което обичате “, би трябвало да работите три пъти по-усилено от всички останали

 Повечето хора не прекарват живота си, вършейки нещата, които обичат. Вместо това те посвещават времето си на това, което им е казано, че би трябвало да вършат (от техните родители, другари и т.н.). Ако желаете обаче да вършиме това, което в действителност обичате, би трябвало да започнете да гледате на тази цел като на привилегия, а не като на нещо, което ви се дължи по дифолт. Малцина са тези, които могат да се похвалят с подобен живот. Затова в случай че желаете и вие да сте измежду тях, ще би трябвало да положите огромни старания. Още в този момент.

2. Под гнева постоянно се крие боязън

 Йода в миналото беше споделил следното: „ Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв; гневът води до омраза; омразата води до страдалчество. ” Всеки път, когато страдаме, изключително за дълги интервали от време, постоянно считаме, че това е в резултат на някакъв външен фактор. Нещо, което ненавиждаме. Ако успеем да преодолеем тази страст, разбираме, че омразата е проводник на яд – нещо, което сме крили в себе си прекомерно дълго.

 Под този яд обаче постоянно се крие боязън. Страх от загуба, от накърнимост. От това да обърнеш тил на нещата и да продължиш напред. Ако съумеете признаете съществуването на този боязън, ще видите неговата сянка – тази на състраданието. И ще можете да продължите напред.

3. Нашите ежедневни привички образуват бъдещето ни Аз

Това което вършиме през днешния ден, е стъпка напред към „ бъдещото ви аз “. Когато едно и също деяние се повтаря в границите на една седмица, вие задействате смяната. Стане ли месец, стартирате да забелязвате първите разлики. Когато повтаряте действието година, две или пет, най-вероятно към този момент няма да се познаете. Вие ще сте се трансформирали. За положително или неприятно, ежедневните привички ви трансформират. Затова заложете на положителните.

4. Емоциите също се поддават на надзор

Често свързваме упражненията с избрани умения. Например пиано, футбол и така нататък Същото обаче е и с страстите. Когато се упражнявате да контролирате страстите си, с течение на времето, ще се превърнете в спокоен и рационален човек, който изцяло ги владее. Можете да упражнявате невзискателност и амнистия. Дори комизъм, яд, драма и спор. Вашето прочувствено Аз е отражение на нещата, които умишлено (или не) упражнявате. Не сте се „ родили “ смутени. Просто сте практикували тази страст доста повече, в сравнение с насладата да речем.

5. Всеки си има свои лични цели

 Това е клиширана фраза, която постоянно се употребява в отрицателен подтекст. В случая обаче я използваме по малко по-различен метод. Чрез нея демонстрираме, че в края на деня всички ние би трябвало да помислим и за себе си. Всички ние имаме фантазии, цели, желания, фамилии, близки другари и половинки. Всички се стремим към някои фундаментални неща. Има хора, на които вярвате безусловно. Но най-хубавият метод да стоите крепко стъпили на земята е, като приемете, че всеки си има свои лични цели. Не можете да контролирате другите. Нямате право да очаквате от тях да ви слагат пред себе си. Ако се опитате, можете и да постигнете триумф за известно време, само че истината рано или късно ще излезе нескрито.

 Вместо това, пробвайте се да помогнете на хората към вас да осъществят своите фантазии и в подмяна на това те може и да ви оказват помощ да реализирате вашите. По този метод взаимоотношенията с тях ще се движат по-плавно и в вярната посока.

6. Постиженията в никакъв случай няма да са толкоз удовлетворяващи, колкото пътуването към тях

 Мечтаете си да станете милионер. Имайте поради, че пътя към тази цел може да е доста по-сладък от постигането й. Затова наслаждавайте се и приемайте всяка една победа и загуба по пътя към заветната цел. Както се споделя „ животът е това, което се случва, до момента в който кроим проекти “.

7. Да работите крепко и да се забавлявате, не се самоизключват

 Много хора са на мнение, че когато имат доста работа, то не могат да се смеят и да се забавляват, или че смехът значи, че не вземате нещата насериозно. Това обаче не е правилно. Когато обичате работата си, то изцяло разумно наподобява да се забавлявате, до момента в който работите също толкоз крепко.

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР